Eindelijk, de lente is aangebroken! De zon schijnt vaker, de winterjas kan terug in de kast en de kleurrijke krokussen schieten uit de grond. De winter is officieel voorbij: we maken ons op voor een fijn lenteseizoen vol zonnige dagen. Vier jij de lente met ons mee?

Langere dagen, ga naar buiten!

Het is langer licht buiten, waardoor de dagen langer aanvoelen. Waar in de winterperiode die comfortabele bank misschien een onweerstaanbare aantrekkingskracht op je had, zijn de zonnige lentedagen ideaal om er lekker op uit te trekken. Maak een fijne wandeling met je gezin in het bos of ga erop uit voor een sport- of hardloopsessie. Ben je voor dat laatste de motivatie een beetje kwijt? Er zijn genoeg apps te vinden voor je smartphone waarin je jouw wandel- of hardloopsessies kunt bijhouden. Kun je gelijk alvast aan de slag met jouw bikinibody! 😊

Hang die jas maar terug!

Die dikke winterjas heeft zijn dienst bewezen in de wintermaanden, maar mag nu gaan genieten van zijn welverdiende rust. Het is tijd om die kledingkast eens even goed uit te zoeken! Berg alle winterkleding en -jassen op of hang ze ergens anders. Zo maak je ruimte in je kledingkast voor een luchtige zomergarderobe. En als je nog ruimte over hebt in jouw kast: de lentecollectie ligt weer volop in de kledingwinkels. Prima reden om (online) te gaan winkelen!

Vier de lente 02

Vrolijker en energieker

Dit is vast herkenbaar: je maakt een korte wandeling in de zon en je voelt je gelijk vrolijker en energieker. Het kan natuurlijk zijn dat je gewoon een goede dag hebt, maar de zon speelt ook zeker een rol in je humeur. Wat precies de reden is waarom mensen blij worden van de zon is al meerdere keren onderzocht, met verschillende verklaringen als resultaat. Zo is één van de verklaringen dat jouw lichaam onder invloed van zonlicht endorfine aanmaakt. Dit is een gelukstofje dat tegelijkertijd een pijnstillende werking heeft. Dankzij endorfine voelen we ons gelukkiger, slapen we beter, hebben we minder stress en hebben we een sterker immuunsysteem. Mooi meegenomen dus! Verder zorgt onze vriend de zon ook voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam, een belangrijke vitamine die jouw weerstand en gezondheid ondersteunt. Geniet dus vooral lekker veel van de zonnestralen, het zal je goed doen!

Er komen fijne (vrije) dagen aan!

Het begin van de lente betekent dat er een hoop fijne dagen aankomen. Zo kijken we uit naar het zoeken van paaseitjes tijdens de Paasdagen, vieren we de verjaardag van de koning en staan we stil bij onze vrijheid. En dat is nog niet alles: ook Hemelvaartsdag en Pinksteren komen er weer aan. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Vier de lente 03

Tuin of balkon lente proof maken

Als je om je heen kijkt, zie je niet alleen groen, maar ook andere kleuren. De krokussen en narcissen zijn weer volop in bloei. Hoe gezellig ziet het er nu buiten uit na die donkere maanden? De geur van bloemen, de kleur… wij houden ervan. Laat de lente ook terugkomen in jouw tuin of op jouw balkon! De lenteseizoen is het ideale moment om je groene handen uit de mouwen te steken. Begin met het weghalen van het onkruid en het snoeien van bomen, planten en struiken. Daarna is het tijd voor het leukste onderdeel: nieuwe bloemen en planten kopen en de kleur weer terugbrengen in jouw tuin of balkon. Tuinieren is misschien een klusje, maar wel één waar je veel plezier van gaat hebben wanneer het af is. En als je dan toch bezig bent, kun je meteen de tuinset even een sopje geven. Nu de zon zich vaker laat zien, wordt het steeds fijner vertoeven in de tuin of op het balkon!

Verras je geliefden met een kaartje

Door alle corona maatregelen zien we elkaar niet zo veel meer als dat we zouden willen. We moeten nog even volhouden, maar de zonnige lente maakt al veel goed. Gelukkig zijn er een hoop andere manieren om jouw geliefden te laten weten dat je aan ze denkt. Stuur ze een vrolijk kaartje! Cardeau heeft een groot assortiment aan kleurrijke kaartjes die passen bij het thema van de lente.

 

En hebben we de liefde voor de lente ook bij jou aangewakkerd? Wij kijken in ieder geval heel erg uit naar de aankomende maanden, met oplopende temperaturen en zonnige dagen. Tijd om die donkere maanden achter ons te laten en volop te gaan genieten van de zon en de natuur!