Wist je dat de meeste jarigen hun verjaardag in September vieren? Misschien ben jij wel een van de 41.000 gelukkigen die vandaag zijn/haar verjaardag viert. Wij wensen je een hele fijne dag, met natuurlijk heel veel verjaardagskaarten!

Wanneer is Nederland jarig?

Vorig jaar onderzocht het Centraal Bureau voor Statistiek hoe de verjaardagen in Nederland over het jaar verdeeld zijn. Het zal je niet verbazen dat op de schrikkeldag 29 februari de minste mensen jarig zijn: dat zijn er maar 9800. Afgezien van die bijzondere dag, is de winnaar van de dag met de minste jarigen 1 januari (32.000), op de voet gevolgd door 26 december (33.000). In september moet je jouw voorraad verjaardagskaarten en postzegels op orde hebben, want in deze maand zijn de meeste mensen jarig. Dat komt waarschijnlijk omdat het 9 maanden daarvoor kerstvakantie en oud en nieuw was 😉. De meeste verjaardagen vallen op 25 september, met 43.800 jarigen. Wil je weten hoeveel mensen er op jouw verjaardag jarig zijn? Dat kan! Hier vind je het overzicht van het CBS.

Cardeau Verjaardagskalender

Tips voor het schrijven van een verjaardagkaart

Gelukkig hoef je op 25 september niet alle 43.800 jarigen een verjaardagskaart te sturen, want het schrijven van een kaart is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige mensen schrijven met gemak de hele verjaardagskaart vol met een persoonlijke en welgemeende of grappige boodschap. En andere mensen komen niet verder dan “Van harte gefeliciteerd!”. Het maakt eigenlijk niet uit wat je op de kaart schrijft, want het gaat natuurlijk om het. Maar wil je toch een onvergetelijke tekst op de kaart schrijven, dan is het belangrijkste advies dat je er een persoonlijke noot aan geeft. Hier zijn een aantal tips die hopelijk tot inspiratie leiden!

 • Zoek naar een ansichtkaart die bij de jarige past. De boodschap op de kaart zegt soms al genoeg, maar ook de afbeelding kan laten zien dat je zorgvuldig over de kaart hebt nagedacht. De boodschap die jij er op schrijft, kan dan kort maar krachtig zijn!
  - Weer een jaar erbij en je wordt alleen maar leuker.
  - Ik wens je een dag vol met al je favoriete dingen.
  - Fijne verjaardag voor mij allerleukste nichtje.
 • Verwerk iets persoonlijks in je boodschap. Iets wat jullie samen hebben meegemaakt, een gekke eigenschap van de jarige of een leuk compliment.
  - Ik hoop dat je op deze verjaardag blijer wordt dan van de schoenenuitverkoop!
  - Jammer dat ik er niet bij kan zijn. Drink ook een *het favoriete drankje van de jarige* voor mij!
  - Van harte gefeliciteerd, van je favoriete kind!
 • Staat de jarige dicht bij je? Vertel dan wat hij of zij voor jou betekent! Altijd fijn om te horen, niet waar? 😊
  - Ik ben blij dat jij mijn grote broer/zus bent!
  - Een geweldige dag voor mijn geweldige moeder!
 • Een grapje is altijd goed:
  - Ouder worden is niet voor watjes… gelukkig blijf jij me altijd een stapje voor!
  - Stop eens met zo mooi ouder worden, wij steken teveel bij je af!
 • Heb je een jarige collega? Houd bij het schrijven van een kaartje jullie werkrelatie in je achterhoofd. Een kaartje voor een jarige manager houd je iets formeler dan voor een directe collega waarmee je de hele dag samenwerkt.
  - Door jou voelt werk veel minder als werk! Fijne verjaardag!
Cardeau Verjaardagskalender

Verjaardagskalenders

Het is natuurlijk best makkelijk om een verjaardag te vergeten. Om er voor te zorgen dat je iedereen in jouw leven kunt laten weten dat je aan ze denkt, hebben wij een paar mooie verjaardagskalenders ontworpen. En die kun je gratis downloaden!