De lentekriebels zijn inmiddels volop aanwezig en de chocolade eitjes liggen al weken naar ons te loeren vanuit de schappen. Nog even en we mogen weer genieten van al het lekkers tijdens een gezellig Paasontbijt en onze creativiteit loslaten op eieren. Yes, de Paasdagen komen eraan! Maar wat zijn nou leuke activiteiten om te ondernemen samen (op afstand)? In dit blog geven we je tips voor een vrolijk Pasen!

Paaseieren verstoppen

De allerleukste paas-activiteit is natuurlijk het verstoppen van paaseieren! Wij vinden dit trouwens niet alleen een activiteit voor kinderen, ook de wat “oudere kinderen” kunnen prima meedoen! 😊 Koop een grote zak met paaseitjes en verstop de chocolade eitjes in huis of bij mooi weer in de tuin. Het is ook leuk om er een prijs aan te verbinden: verstop bijvoorbeeld een extra gouden (of een andere kleur) ei ergens in huis. Wordt het gouden ei gevonden? Dan krijgt de vinder een extra grote chocolade paashaas, of een ander lekker cadeautje!

Pasen 02

Thuis genieten van al het lekkers

Bij Pasen hoort lekker eten! Een vrolijk gedekte tafel vol heerlijke lekkernijen: daar worden we heel blij van. De feestdagen zijn altijd hét moment om extra uit te pakken en lekker te gaan genieten van het feestassortiment uit de supermarkt of speciale gerechten in restaurants. Begin deze feestdagen goed met een Paasontbijt of -brunch samen met jouw gezin. Zet lekkere broodjes en een kan jus d’orange op tafel, en vergeet vooral het beleg niet. Als de weergoden ons goedgezind zijn met Pasen, dan kun je ook een mini picknick organiseren in je tuin. Hiervoor heb je niet veel nodig, behalve een picknickkleed, een goed humeur en lekkere broodjes en beleg.

Helaas kunnen we nog niet uit eten. Bij veel restaurants kun je in plaats daarvan wel een ontbijt-, brunch- of dinerbox bestellen en laten bezorgen. In zo’n box zit alles wat je nodig hebt voor een gezellige tafel en een goed gevulde buik. Zo geniet je toch van heerlijk eten en je steunt tegelijkertijd ook de horeca! 😊

Pasen 03

Organiseer een paaseieren proeverij

Ze liggen al weken naar ons te loeren vanuit de schappen en wij maar smachten… we hebben het natuurlijk over die heerlijke chocolade eitjes! Heb jij al die tijd de verleiding kunnen weerstaan? Het leuke is dat de paaseitjes in veel verschillende smaken te koop zijn. Als je de snoepwinkel of de supermarkt binnenloopt weet je bijna niet waar je moet beginnen. Nu komen we gelijk aan bij onze volgende tip: organiseer een paaseieren proeverij! Koop de meest lekkere en gekke smaken, laat deze proeven aan jouw partner, kind of huisgenoot en laat hem of haar de smaken raden. Het leukste is als diegene een blinddoek om heeft en zo de smaak niet op de voorhand al kan raden. Plezier gegarandeerd!

Pasen 04

Pasen vieren op afstand

Ondanks dat we Pasen ook dit jaar weer op een andere manier vieren dan dat we gewend zijn, zijn er genoeg mogelijkheden om jouw geliefden te laten weten dat je aan ze denkt. Zo kun je natuurlijk videobellen met elkaar, zodat je elkaar toch even kunt zien en spreken. Wil je hier graag een spelelement aan toevoegen? Organiseer dan een online quiz met algemene kennisvragen, of ook leuk: persoonlijke vragen over elkaar. Zo maak je het digitale samenzijn toch iets meer bijzonder. Kun je bepaalde familieleden helemaal niet zien tijdens deze dagen en wil je ze graag fijne paasdagen toewensen? Maak ze dan blij met een kaartje! Cardeau heeft leuke kaartjes speciaal voor Pasen. Schrijf een persoonlijke tekst op de kaart en je tovert gegarandeerd een lach op het gezicht van de ontvanger.

 

Hopelijk hebben we je inspiratie gegeven voor een vrolijk Pasen. We wensen je gezellige Paasdagen toe met de mensen die je lief zijn, met elkaar en op afstand!