Laten we eerlijk zijn: 2020 is eigenlijk al het hele jaar een horrorjaar. Maar nu de dagen korter en grauwer worden, de regen genadeloos tegen de ramen slaat en de temperaturen flink zakken, is dit het ideale moment voor een avondje heerlijk griezelen om ons af te leiden! En nu we dat even niet buiten de deur kunnen doen, is dat wel een mooi excuus om je eens helemaal uit te leven in je eigen woonkamer. Of je Halloween nou viert met een hele lading griezelfilms of met een gezellige avond met (een paar) vrienden: met onze tips wordt jouw Halloween een heel stuk griezeliger 😉

Griezelige verlichting

Creëer een spookachtige sfeer met doe-het-zelf Halloween-lichtjes! Je hebt natuurlijk de pompoen al klaar staan, met het ouderwetse theelichtje erin (of gewoon een heel lichtsnoer) maar er zijn nog meer manieren om griezelige lampen en lichtjes te maken. Verf wat lege wijnflessen met matzwarte verf en steek er knaloranje (of bloedrode) kaarsen in. Beter nog: koop wat druipkaarsen voor het échte spookhuisgevoel. En met Halloween moet het natuurlijk zo donker mogelijk zijn, dus zet alle grote lampen uit en hang snoerlichtjes met duistere kleuren op. Instant sfeermakers!

Een echte heksenketel

Geen feestje is compleet zonder echte Halloween cocktails en mocktails, zoals een heuse Bloody Mary. Maar om het drankje helemaal af te maken kun je deze serveren in een echte mistige heksenketel of pompoen. Plaats hiervoor een grote kom met droog ijs in de uitgeholde pompoen of ketel (let er wel op dat de kom bestand is tegen droog ijs). Plaats in de kom een kleinere kom met het drankje. Als je klaar bent om te serveren, gooi je wat warm water bij het droog ijs en voilá! Een echte homemade heksenbrouwsel.

Halloween 2

Oogballen in de punch

Als jij jouw bloedrode drankjes in een grote schaal of mooi glas serveert, is het natuurlijk erg leuk om daar wat extra’s aan toe te voegen. Gooi er wat oogballen in! Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken. Een lychee gevuld met een donkere bes heeft al hetzelfde effect, vooral als ze ronddobberen in een fruitig drankje. Of vul een olijf met wat roomkaas en leg deze op een prikker op je chiquere drankjes. Drankje: een 10+ voor spookiness!

Een spook door de brievenbus

Als je een feestje geeft, is het natuurlijk helemaal leuk om zelfgemaakte, griezelige uitnodigingen te versturen. Maar zelfs zonder feest kun je iemand verrassen (of laten schrikken) met een Halloween-groet in de brievenbus. Helemaal leuk als je een goeie Halloween-woordgrap kunt verzinnen! Als ze dit jaar niet langs de deuren kunnen lopen, kun je er zelfs snoep bij doen. 😉

Halloween 3

Halloween-decoraties in een handomdraai

Wat is Halloween zonder spoken, spinnen en pompoenen? De winkels liggen al weer vol met griezelige decoraties, maar je kunt ook heel goed zelf wat moois in elkaar zetten. We noemden al de doe-het-zelf verlichting, maar je kunt nog veel meer doen! Je kent vast die papieren honingraatballen wel, die je ophangt op feestjes. Ook voor Halloween zijn die heel goed te gebruiken. Kies gewoon de juiste kleur uit, zoals zwart (uiteraard!), oranje, goud, of rood. Het is ook heel makkelijk om extra jack o’lanterns te maken. Knip een griezelig gezicht uit een stuk zwart papier en plak deze met wat plakband op oranje honingraatbollen of ballonnen. Je kunt ook een kleine en een grote zwarte bal aan elkaar plakken en met zwart papier of Chenilledraad acht poten eronder vastmaken: een zelfgemaakte spin! Maak deze vast aan wat nepspinnenwebben en je waant je helemaal in een spookhuis.

Gegil op de achtergrond

En geen griezelavond is compleet zonder horrorfilms! Of je ze nu op de achtergrond hebt opstaan tijdens een feestje of met een bak popcorn op de bank ploft om films te bingen: gillende tieners en gierende kettingzagen zijn echte Halloween smaakmakers. Met een klassieker als The Exorcist op de achtergrond wordt elk feestje meteen 100% enger, maar op Netflix vind je ook moderne klassiekers zoals de hele Insidious serie, The Conjuring en Annabelle. Op zoek naar een gezellige slasherfilm? Netflix heeft de remakes van al onze favoriete slashers, zoals Friday the 13th (2009) en A Nightmare on Elm Street (2010). Of zet een aparte film zoals A Cabin in the Woods, Creep en Creep 2 op. Liever een film die langzaam onder je huid kruipt, om je vervolgens nooit meer los te laten? Dan zijn The Witch en Hereditary misschien wel wat voor jou. Na het kijken van deze films doe jij geen oog meer dicht! Zo zie je maar, ook thuis kun je er een spannende Halloween van maken…. Veel griezelplezier!