Valentijnsdag, de dag die in het teken staat van de liefde. In deze gekke tijd vraag je je misschien af wat je nog kunt doen nu alle niet-essentiële winkels, attractieparken en dierentuinen dicht zijn. Is een romantisch dagje uit nog wel mogelijk? En waar vind ik een leuk cadeau voor mijn geliefde? Wij geven je graag tips om Coronaproof de liefde te vieren!

Coronaproof Valentijnsdag 02

Slenteren door de (onbekende) stad

Nu alle niet-essentiële winkels gesloten zijn zou je denken dat er weinig te doen is in de stad. Niets is minder waar. Er is namelijk nog genoeg te ontdekken en te zien. Slenter samen met je geliefde door de winkelstraten en ontdek de toeristische hotspots. Loop eens langs die prachtige kerk in het centrum of breng een bezoekje aan dat bijzondere kunstwerk dat de stad typeert. Ook al kun je bepaalde hotspots niet van binnen bezoeken, er is genoeg buiten te zien. Toch een beetje shoppen tijdens het slenteren? Bij veel winkels kun je raamwinkelen! Je kunt de producten veilig vanaf straat bekijken en eventueel thuis via de website bestellen. Bezoek een stad bij jullie in de buurt, of doe eens gek en ga op ontdekkingstocht naar een voor jullie onbekende stad in Nederland. De hotels zijn nog geopend, dus eventueel kun je het bezoekje uitbreiden met een overnachting. Zo zijn jullie er toch even Coronaproof helemaal uit!

Wandelen door de natuur

Een wandeling door de natuur is goed voor lichaam, geest én liefde! Het is Coronaproof en kost ook nog eens helemaal niets. In de natuur is nog zoveel te ontdekken! En zeg nou zelf: wandelen met zijn tweeën is toch leuker dan in je eentje? Bezoek bijvoorbeeld de Veluwe of ga naar het bos bij jullie in de buurt. Er zijn genoeg mooie, groene plekken in Nederland. Neem – wanneer het weer dat toelaat – lekkere broodjes en drinken mee en organiseer een mini picknick. Genoeg bankjes en bijzondere plekjes onderweg te vinden! En vergeet natuurlijk je camera niet. De combinatie van het natuurschoon en de liefde laat zich heel goed op de foto zetten!

Coronaproof Valentijnsdag 03

Romantisch tafelen

De liefde gaat door de maag! En dat geldt niet alleen voor mannen 😉. Je hoeft niet uit eten te gaan om te kunnen genieten van een heerlijk diner. Sterker nog: niets is romantischer dan samen koken. Er zijn genoeg leuke recepten voor Valentijnsdag te vinden online. Toch liever het uit eten gevoel zonder daarna de pannen af te hoeven wassen? Veel restaurants bieden de mogelijkheid voor afhalen en/of bezorgen aan. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de tafel mooi en romantisch dekken. Vergeet de kaarsjes niet!

Een knus filmavondje

Een filmpje kijken samen, dat is eigenlijk altijd een goed idee. De bioscopen zijn dan wel dicht, maar dat mag de pret niet drukken! Hoe leuk is het om samen met je lief een filmavondje thuis te organiseren? Er zijn genoeg leuke films beschikbaar, ook speciaal voor Valentijnsdag. Samen op de bank met een dekentje erbij, dat klinkt toch super knus? Onder het genot van een lekker drankje en een grote schaal met popcorn kan het niet anders dan dat jullie filmavond een succes wordt. Tip: zet het licht uit voor het extra bioscoopgevoel!

Coronaproof Valentijnsdag 04

A trip down memory lane…

Wil je een echt persoonlijk cadeau geven en ben je al een tijdje samen? Maak dan een herinneringsboek met alle leuke momenten die jullie samen hebben meegemaakt. Je kunt hier bijvoorbeeld foto’s, tickets van dagjes uit in plakken en quotes en gedichtjes die op jullie slaan in schrijven. Wil je een extra spelelement eraan toevoegen? Schrijf alle herinneringen los op kaartjes en laat je geliefde de kaartjes bij de juiste herinnering plakken. Super leuk om te doen en ondertussen halen jullie samen herinneringen op!

Een romantisch kaartje

Samen lekker naar buiten gaan om de liefde te vieren is één ding. Maar wat minstens net zo onmisbaar is op Valentijnsdag is een romantisch kaartje! De niet-essentiële winkels zijn dicht, maar gelukkig kun je voor een leuke kaart altijd terecht bij jouw plaatselijke supermarkt. Speciaal voor Valentijnsdag heeft Cardeau kaartjes ontworpen die helemaal in het teken staan van de liefde. Ook voor geld en cadeaubonnen zijn er leuke speciale kaartjes, zodat je het toch net nog even meer speciaal kunt maken! En weet je even niet wat je op je kaart moet schrijven? Check dan onze blog vol tips.

 

Met een beetje creativiteit en een flinke dosis liefde vind je genoeg mogelijkheden om Valentijnsdag te vieren in Corona-tijd. Maar net zo belangrijk als het vieren van de liefde: wees lief naar een ander! Naar je partner, maar ook naar de andere mensen om je heen.