Zijn grootse feesten met honderden gasten niet echt iets voor jou, of wil je ondanks Corona toch graag trouwen? Er zijn veel denkbare redenen om voor een kleinere bruiloft te kiezen. De praktische redenen zoals de Corona-maatregelen of de enorme kosten van een groot feest komen zijn snel bedacht, maar misschien heb jij liever een kleiner feest omdat je dat intiemer en specialer vindt. Het is helemaal aan jou, want jij bent immers degene die gaat trouwen! 😉 Maar hoe maak je nou een feest dat net zo onvergetelijk wordt als een immense bruiloft?

Kwaliteit, geen kwantiteit!

Jij dacht dat de trouwjurk het duurste onderdeel was van een bruiloft? Think again, want de grootste kostenpost van een grote bruiloft en receptie is het eten en drinken dat je aan moet slepen. Hoe meer mensen, hoe meer eten! En natuurlijk moeten al deze mensen ook in de zaal passen, dus zul je op zoek moeten gaan naar een grotere locatie. Krijg jij het al benauwd bij het idee van een overvolle balzaal? Of ga je binnenkort trouwen en moet je rekening houden met de 1,5 meter afstand regel? Maak dan de gastenlijst gewoon kleiner! Het lijkt misschien niet zo aardig tegenover je achterachteroom die je eens in de 10 jaar spreekt, maar het is toch uiteindelijk jouw feest?

Een intiemere bruiloft geeft je de ruimte om de vrienden en familie die je wel uitnodigt op bijzondere manieren te verrassen. Nodig ze bijvoorbeeld uit met een mooie, handgeschreven kaart voor een persoonlijk tintje. De kosten die je bespaart op eten en drinken kun je nu gebruiken om bijvoorbeeld een foodtruck te huren, of misschien zelfs een bandje of DJ voor de muzikale begeleiding.

Wil je de mensen die je niet kon uitnodigen toch bij je bruiloft betrekken? Overweeg hen achteraf dan een aandenken aan de dag te sturen. Misschien een mooie ingelijste foto van jou en je partner, met daarbij een persoonlijke tekst. Of doe modern en stream de ceremonie online! Zo kan iedereen er toch bij zijn.

Cardeau Bruiloft 3

Weg met tradities!

Het beeld van een grote bruiloft met honderden gasten, een gigantische taart en een meterslange sleep achter de jurk is wat veel mensen als de ideale droombruiloft beschouwen. Maar past dit beeld nou wel echt bij jou? Misschien trouwt je vriendin wel liever in een kleurig broekpak dan in een witte jurk. Of ben je een echt buitenmens, die ergens in het bos een kampvuur wil maken en marshmallows wilt roosteren in plaats van een grote taart verorberen? De oude trouwtradities zijn niet meer dan dat: tradities, en geen regels. Daarom zeggen wij: weg met de tradities! Waarom zou je iets doen, alleen omdat het altijd al zo gedaan is? Organiseer een speciaal feest dat helemaal bij jou past!

Ben jij dol op de natuur en botanische prints? Verzend dan uitnodigingskaarten met mooie afbeeldingen of motieven van planten, bloemen of dieren. Handgeschreven en misschien zelfs met een zakje bloemzaad erbij. Trouw op een mooi bloemenveld of in je eigen achtertuin en steek kleurige bloemen in de trouwjurk of pin ze aan de revers van je jasje. Wilde je vroeger graag een zeemeermin zijn? Trouw dan in een zeemeerminnenstaart en hou daarna een zwembadfeest: gegarandeerd dat niemand jullie dag vergeet! Door voor een bescheiden gastenlijst te kiezen, heb je ook veel meer mogelijkheden voor trouwlocaties. Maximaal 30 mensen (de voorlopige Corona-limiet) kun je gemakkelijk ergens neerzetten, dus kies een plek waar jullie allebei helemaal dol op zijn. Misschien een uitkijkpunt waar jullie voor het eerst samen de zon hebben zien opkomen, of tover een grasveld om tot het festival waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Door een persoonlijke twist aan de uitnodigingen, het eten en de locatie te geven, maak je jouw bescheiden bruiloft een feest om nooit meer te vergeten!

Cardeau Bruiloft 2

Help, ik ben uitgenodigd voor een kleine bruiloft!

Ken jij mensen die binnenkort gaan trouwen en een klein feest geven, of net zo’n bruiloft als hierboven organiseren? Zo’n bescheiden gastenlijst en de persoonlijke tint van de bruiloft vraagt er natuurlijk om iets echt bijzonders en persoonlijks te geven.

Ten eerste kun je alvast een mooie kaart sturen om het paar te feliciteren met de verloving, of met het huwelijk. Een bruiloft is natuurlijk een van de belangrijkste en mooiste momenten van iemands leven, en mooie, persoonlijke kaarten van familie en vrienden maken het alleen maar beter! Schrijf dus iets wat echt uit het hart komt. Misschien een mooie herinnering die je samen met het paar hebt beleefd, of een grappige anekdote uit de tijd toen het paar nog single was. Een felicitatie is natuurlijk altijd gepast, maar geef er een persoonlijke twist aan, zoals een inside joke of een inspirerende quote.

Het voordeel van een kleine bruiloft, waar de gastenlijst dichtbij het bruidspaar staat, is dat jij als genodigde één helft van het paar sowieso goed kent. Je weet dan waarschijnlijk ook waar hij of zij echt blij van wordt. Geen geld in een envelopje, maar misschien iets moois voor in huis, of juist iets praktisch voor de keuken? Of ga voor iets semi-permanents, en plant een mooie boom die symbool staat voor de liefde tussen het paar. Hopelijk groeit die liefde net zo hard als hun boom zal groeien 😉

Heb je een klein budget, maar wil je het paar toch iets persoonlijks geven? Als je creatief bent, kun je natuurlijk zelf iets leuks knutselen of schilderen. Maak een persoonlijke cd met nummers die past bij het paar en de weg die ze hebben afgelegd. Van het eerste nummer dat ze samen hoorden tot het lied dat tijdens de ceremonie werd gedraaid, een persoonlijkere representatie van hun liefde is moeilijk te vinden. Je kunt zelfs een persoonlijke cocktail voor hen samenstellen, of brouw zelf een speciaal biertje voor de bruiloft!