Liggen jouw kasten ook vol met verjaardagskaarten, geboortekaartjes of andere bijzondere kaarten die je door de jaren hebt ontvangen? Kaartjes met mooie verhalen, met schitterende foto’s, of gewoon mooie herinneringen: kaarten wegdoen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kun je ze ook bewaren met de leuke tips in deze blog!

Speciale gebeurtenissen

Ons leven bestaat uit een hoop bijzondere gebeurtenissen: het behalen van een diploma, huwelijk, komst van een kindje, speciale verjaardagen en nog veel meer. Tijdens deze gebeurtenissen ontvang je kaartjes van familie, vrienden en andere mensen die dicht bij je staan. Net als foto’s zijn deze kaartjes dus eigenlijk herinneringen aan een speciaal moment in je leven! Bewaar bijvoorbeeld de kaartjes van deze gebeurtenissen:

• Zwangerschap
• Geboorte of adoptie van een kindje
• Een huwelijk of een geregistreerd partnerschap
• Het behalen van een bijzondere leeftijd
• Het behalen van een diploma
• Een verhuizing
• Een nieuwe baan
• Moederdag/Vaderdag

Bewaar de kaartjes in een leuke bewaarbundel

Eén manier waarop je kaartjes kunt bewaren is in een bewaarbundel. Vaak hebben deze bundels een speciale dag als thema, zodat je altijd kunt zien bij welke gebeurtenis de kaartjes horen. Op die manier houd je ze voor altijd bij elkaar en kun je makkelijk zien bij welke gebeurtenis de kaartjes horen. Een bewaarbundel bestaat uit een voor- en achterkant en twee grote, stevige ringen. Met een perforator maak je gaatjes in de kaarten, waarna je ze makkelijk door de ringen heen haalt. Een hele leuke en makkelijke manier om kaartjes te bewaren!

Bewaartips kaartjes 4 - sus-design

Maak een mooi plakboek

Tijdens een bijzondere gebeurtenis ontvang je niet alleen kaartjes, maar worden er waarschijnlijk ook veel foto’s gemaakt. Koester deze fijne herinneringen in een mooi plakboek waarin je niet alleen de foto’s verwerkt, maar ook de kaartjes in plakt. Op die manier heb je alles bij elkaar en kun je later nog eens fijn nagenieten van alle gelukwensen! Het leuke aan het maken van een plakboek is dat je lekker je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Zo kun je naast foto’s en kaartjes ook briefjes, tekeningen, tickets en stickers erin plakken. Alles wat je aan die ene dag doet herinneren mag erin! 😊

Bewaartips kaartjes 1

Maak een collage

Wil je de kaartjes bewaren en er tegelijkertijd naar kunnen kijken? Maak dan een mooie collage van de kaartjes en hang deze aan de muur! Koop een grote, vierkante fotolijst en plak hier de kaartjes in. Je kunt de kaartjes het beste eerst op een mooie achtergrond plakken voordat je ze in de lijst doet. Bij dubbele kaarten blijft de binnenkant dan leesbaar. Plak de kaartjes naast elkaar, over elkaar of in een leuke vorm, bijvoorbeeld een hartje. Ook hier geldt: laat je creativiteit er lekker op los!

Een doos vol herinneringen

Je kunt er ook voor kiezen om de kaartjes in een mooie doos of kistje te bewaren. Op die manier houd je de kaartjes bij elkaar en hebben ze toch een speciale bewaarplek 😊. Net als bij het plakboek geldt hierbij dat je naast kaartjes ook foto’s en andere herinneringen erin kunt bewaren. Zo wordt de bewaardoos een herinneringendoos! Kies een mooie doos uit en decoreer deze in het thema van de gebeurtenis. Geen zin in al teveel creatief gedoe? Neem dan een glazendoosje waar je de kaartjes (en eventueel andere herinneringen) in bewaart. Zo kun je meteen zien wat erin zit en het ziet er nog sjiek uit ook!

Bewaartips kaartjes 2

Hang de slingers op

Ook een leuk idee: maak een slinger van de gekregen kaarten! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stuk stevig touw in een mooie kleur en spijkers. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen. Zo kun je met een perforator gaatjes maken in de kaarten en het touw door de kaartjes heen halen of je hangt de kaartjes aan het touw op met kleine knijpertjes. Vervolgens maak je twee lusjes aan beide uiteindes van het touw en hang je deze met spijkers aan de muur. Het mooiste is als je het touw een beetje strak ophangt, zodat de kaartjes mooi uit elkaar blijven hangen. Er zijn dus een hoop leuke manieren waarop je jouw bijzondere kaartjes kunt bewaren! Maar minstens net zo leuk als het krijgen en bewaren van kaartjes is het versturen ervan! Cardeau heeft een groot assortiment aan bijzondere en passende kaartjes voor iedere gelegenheid. Daar tover je zeker een glimlach mee op het gezicht van de ontvanger!