De zon schijnt volop, de vogeltjes zijn aan het fluiten en de temperatuur stijgt flink: het is tijd voor de zomer! Wij vinden de zomer het mooiste seizoen van het jaar en daarom willen we de zomer begroeten met een leuk feest. Samen met vrienden en familie gezellig tussen de ontluikende knoppen en bloesems; wat wil je nog meer? Wil jij je nieuwe tuin inwijden met een leuk feestje, ben je op zoek naar inspiratie voor een verjaardagsfeest in de tuin, of ben je gewoon net zo blij als wij dat de zomer weer voor de deur staat? Wij helpen je verder met deze vrolijke ideeën.

Thema’s

Het lijkt misschien gek om je tuin te versieren voor een feestje, maar het gaat net zo gemakkelijk als wanneer je jouw woonkamer zou versieren. En het is nog eens veel leuker om te doen ook! Je hebt veel meer ruimte om helemaal los te gaan met creatieve decoraties, en je hebt ook nog eens handige bomen en struiken tot je beschikking die je vol kunt hangen. Voordat je begint met decoreren, bedenk je eerst wat het thema van het tuinfeest wordt. Ga je voor tropisch, om elke herinnering aan de barre winterkou weg te jagen? Of ga je voor fleurig en vrolijk, met veel bonte kleuren en lampjes? Trek deze sfeer door in de gehele tuin en in al je versieringen. Hang ballonnen en papieren ballen in de bomen, dek de tafel in de bontste kleuren en creëer veel sfeer met kussentjes.

Cardeau Tropicana Collectie

Tips

  1. Decoreer met bloemen. Vooral voor een zomers feestje is het erg leuk om overal mooie bloemen neer te zetten. Versier de tafel met vrolijke bloeiers en schaf mooie planten aan die je in potten in de hele de tuin zet. Nog een leuke tip: maak een klein boeketje om in een theekop of glas te zetten, en steek hier het naamkaartje in, zodat iedereen weet waar hij of zij moet zitten tijdens het eten.
  2. Heb je geen lange eettafel, of wil je een relaxtere sfeer creëren? Kies dan voor een picknick. Leg een bonte verzameling dekens en kussens op het gras en geniet van heerlijke sandwiches, kaasjes en een lekker glas wijn. Waan je even op het Franse platteland!
  3. Maak cocktails (of mocktails) in de meest waanzinnige, fruitige smaken en serveer deze in mason jars voor een extra rustiek gevoel. Voor een Franse twist decoreer je de drankjes met een takje lavendel.
  4. Extra lampjes = extra sfeer. Hang overal gezellige lampionnetjes op, of versier de takken van struiken en bomen met kerstverlichting. Zo wordt het zodra het donker is nog eens extra gezellig.
  5. En als het ’s avonds iets te koud wordt, steek je een vuurkorf of de gezellige Zweedse fakkels aan en deel je wat lekkere dekens uit. Een lekkere cocktail erbij en het feestje kan nog uren doorgaan.
  6. Voor een goed tuinfeest zijn uitnodigingen natuurlijk essentieel. Stuur geen mails of appjes, maar zoek een stel mooie kaarten met botanische dessins. Zo ziet iedereen dat je er echt over nagedacht hebt en er persoonlijke aandacht in gestopt hebt. En iedereen komt meteen in de juiste sfeer!
Tuinfeest 2

High-tea

Wij zijn dol op high-tea’s, omdat het helemaal draait om lekker eten en gezellig kletsen. Een tuinfeest is het ideale moment om zelf een high-tea te organiseren! Laat je helemaal gaan in de keuken met gebakjes, pasteitjes en van die schattige kleine sandwiches (zonder korstjes 😉), en waan je even helemaal in een Engelse roman. Niet zo’n ster in de keuken? Organiseer dan een bring your own high-tea: iedereen neemt wat lekkers mee. Het grote voordeel is dat je misschien nog eens wat nieuws proeft, maar jullie kunnen in ieder geval van elkaars baksels en kookkunsten genieten.
Wat dacht je van een high-tea met een thema? Heb je bijvoorbeeld wel eens Alice in Wonderland, het beroemde verhaal van Lewis Carroll, gelezen of de film gezien? Daarin komt Alice op een gegeven moment terecht in een tuin waar de Hoedenmaker, de Zevenslaper en de Maartse Haas genieten van een nogal onstuimig theefeestje. Als je het verhaal kent, weet je misschien ook wel dat Alice geregeld snoept van gebakjes die haar kleiner of groter maken. Daarom zijn kleine cupcakes en koekjes een heel leuk idee voor een Alice in Wonderland high-tea. Of maak een schaakbord, van bijvoorbeeld biscuit en brownies! Het leuke aan een Alice in Wonderland-thema is dat je jouw high-tea zo gek kan maken als je zelf wilt.

Wij houden van de zomer omdat we dan weer de zon in kunnen, en wat is een betere manier om dit te vieren dan met een uitbundig en vrolijk tuinfeest? Dus hang de lampjes op, zet de oven aan en nodig iedereen uit voor een onvergetelijk feest in jouw eigen kleine stukje natuur.